N-am nicio contributie originala la reteta asta, e din carticica cu retete care a insotit unul din cadourile de ziua mea, anume:
vasul de tagine de la Emile Henry (de la Kitchen Shop).
Am folosit varianta de reteta descrisa aici de Florin, inclusiv metoda lui rapida de a obtine lamaile murate. Licenta mea poetica este ca maslinele verzi au fost din cele umplute cu migdale, ca n-am gasit verzi fara samburi si aparat de scos samburii n-am (cum sa n-am????).
In plus, am folosit pentru marinat puiul niste condimente arabesti luate de pe la Piata 1 Mai, condimente despre care habar n-am ce contin dar m-am gandit ca pana la urma si Ras el hanout e pe principiul "cate bordeie atatea obiceie" si n-am cum sa gresesc prea mult. Nici coriandru proaspat n-am avut ca nu mi-au crescut culturile inca si la supermarket mumu. Compensat cu patrunjel.
Iata cum arata:
S-a mancat cu cuscus, preparat cum scrie pe cutie, cu apa fierbinte si unt.
A fost tare bun, foarte fraged (chestie la care ma asteptam, ca d-aia imi doream atat de mult vasul asta).
Dupa ce se mai potoleste supraabundenta din frigider promit ca incerc si alte retete de tagine si mai povestim.
vasul de tagine de la Emile Henry (de la Kitchen Shop).
Am folosit varianta de reteta descrisa aici de Florin, inclusiv metoda lui rapida de a obtine lamaile murate. Licenta mea poetica este ca maslinele verzi au fost din cele umplute cu migdale, ca n-am gasit verzi fara samburi si aparat de scos samburii n-am (cum sa n-am????).
In plus, am folosit pentru marinat puiul niste condimente arabesti luate de pe la Piata 1 Mai, condimente despre care habar n-am ce contin dar m-am gandit ca pana la urma si Ras el hanout e pe principiul "cate bordeie atatea obiceie" si n-am cum sa gresesc prea mult. Nici coriandru proaspat n-am avut ca nu mi-au crescut culturile inca si la supermarket mumu. Compensat cu patrunjel.
Iata cum arata:
S-a mancat cu cuscus, preparat cum scrie pe cutie, cu apa fierbinte si unt.
A fost tare bun, foarte fraged (chestie la care ma asteptam, ca d-aia imi doream atat de mult vasul asta).
Dupa ce se mai potoleste supraabundenta din frigider promit ca incerc si alte retete de tagine si mai povestim.
No comments:
Post a Comment