Tuesday 29 June 2010

Doi dovlecei

Trebuia sa ma duc la sport, dar oboseala si doi dovlecei m-au intors din drum. Sunt zile in care trebuie sa creez ceva de mancare, altfel mi se pare ca am trait degeaba.
Prima idee a fost cea banala: gratar. Ugh, m-am plictisit de dovlecei cu dungi. Plus ca la reincalzire sunt cahhhh rau de tot. Pane = nu, multumesc. Mizerie in bucatarie cat cuprinde, plus calorii si toxine de la deep-frying pasta aia de faina cu ou (tasty, though).
Salvarea a venit tot din Good Food, de unde am luat doar ideea de baza: ce-ar fi sa rad dovleceii? Dar dupa aia? Sa-i fac chiftele? Nu, iarasi deep-frying, nu mai vreau ulei pe pereti. Atunci?
Iata ce s-a intamplat:
In timp ce 250 de grame (jumatate de pachet) de spaghete integrale se fierbeau in apa cu sare, am incins wok-ul cu putin ulei de samburi de struguri. In wok am pus initial un ardei gras rosu facut cubulete mici si cateva rosii cherry injumatatite. Cand a inceput sa miroasa frumos am pus si cei doi dovlecei rasi, cativa catei de usturoi pisati, sare, chili, tabasco (spicy, yeah) si niste pasta harissa (asa, ca sa usture si mai rau). Dovleceii lasa niste apa, dupa care tot amestecul incepe sa se coaca-prajeasca frumos. De aroma, pe sfarsit, merg cateva frunze de rozmarin si busuioc tocate (poate si putin cimbru si cimbrisor). Cred ca mergea si niste bulion sau o conserva de rosii lasata sa scada bine, dar asta e, am uitat sa fac aprovizionarea la beci.
Restul e previzibil: paste al-dente plus pasta de legume spicy plus busuioc tocat plus parmezan proaspat ras = arome, arome, arome.
Grumpy nu m-a onorat de data asta, traditionalismul nu-l lasa sa inghita decat carbonara. Ghinion, more goodies for me :)
Au fost odata doi dovlecei. Nu mai sunt.

No comments:

Post a Comment

Change

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to...