Saturday 22 December 2012

Pui cu lamaie la cuptor cu sparanghel la gratar

Jamie Oliver e totusi foaaaarte grozav. De la el am invatat sa imprietenesc puiul cu lamaie si trebuie sa recunosc ca bate la fund pana si puiul cu unt si smantana de la Radu Anton Roman.
To do: am preincalzit cuptorul la 250 de grade, maxim. Intr-o oala scunda si larga de fonta am pus 3 morcovi spalati si bucatiti mare (fara sa ii curat, coaja e sanatoasa), o ceapa de apa (salota) bucati mari, cateva rosii tot bucati mari si o capatana de usturoi desfacuta in catei cu tot cu coaja. Peste toate astea am pus puiul care era la temperatura camerei, dat cu sare si piper si care continea in burta o lamaie spalata si intepata bine cu cutitul, rozmarin intreg si putin unt. Un pic de ulei de masline, gata. Am pus constructia in cuptor si am dat imediat pe 200 de grade. A stat 2 ore, intors de 2 ori.
E moaaaleee ca untul, pana si copanele au iz de lamaie si merge bine cu sparanghel pe gratar, cu zeama de lamaie si ulei de masline.
Simple, healthy, fast, deeelicious!


No comments:

Post a Comment

Change

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to...