Wednesday 3 June 2009

dupa furtuna

Furtuna s-a anuntat intai pompos, cu amenintari de cod colorat la TV. Probabil ca redactorii isi frecau mainile fericiti asteptand mana cereasca.
Ascultatoare, am lasat bicicleta acasa si am luat-o cumintel la pas spre metrou cu umbrela pe brat. M-am intors la fel de cumintel si fara sa fi deschis umbrela, intrebandu-ma daca nu cumva ploaia ar fi pornit totusi mai devreme daca plecam pe doua roti.
Credeam ca nu mai vine. Exact atunci insa am ramas fara Discovery. Si fara National Geographic. Ma rog, fara toate canalele TV worth seeing. No satellite signal. Aha, deci vine.
S-a intunecat, a inceput ploaia, am inchis geamurile, tras perdelele, n-am mai vazut si nici n-am mai auzit nimic pana dimineata.
De dimineata era liniste. Am aruncat un ochi prudent afara - totul parea in ordine. Masina - vie si nevatamata.
M-am gandit ca iar au aberat astia la TV. Au anuntat ca ploua astazi iar, m-am uitat cu regrete la cele doua roti, am oftat si am luat iar umbrela si calea la pas spre metrou.
Ups.
A cazut copacul pe blocul de dupa colt. Ceeee?
Schelele de vizavi s-au tinut tari pe pozitie. Sunt neclintite. Ce-a avut furtuna cu copacul?
Mai sa fie.
La metrou m-am gasit cu o colega. Care mi-a povestit cum zburau aseara scaunele de la terasa pana-n geamurile cladirii in care lucram. Hmmm.
Cica tot Kiseleff-ul e plin de copaci cazuti la datorie. Asa o fi, n-am mai verificat.

Si iata si senzationalul stirii acum: dupa furtuna, pentru prima data, vad in spatele panicii si cuvintelor umflate (dezastru, cumplit, catastrofa, toate preferatele celor de la stiri) oameni pusi pe treaba. Pana la pranz scaunele de la terasa erau iar pe pozitii si pamantul adus de apa maturat.
Strazile din cartier sunt acum curate, fara crengile cazute. Copacul cu bucluc a inceput sa fie ciopartit. Muncitorii sunt si la ora asta pe schele la blocul vecin. La alt bloc vecin cu schele se adunasera o gramada de oameni si vorbeau cu primarul de sector. Vorbeau frumos, nu se striga, nu se gesticula. O tanara re-planta rasaduri in fata blocului in timp ce fetita ei se uita cum se face.

Am innebunit eu sau chiar stim sa fim si civilizati?

P.S. azi n-a plouat deloc. Bicicleta ma injura.
In plus, am observat ca am ramas fara varful copacului de la dormitor. Of. Fereastra e cheala. Pana la urma, doar acestea doua sunt singurele efecte ale furtunii asupra mea.

No comments:

Post a Comment

Change

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to...