Thursday 18 June 2009

Gai-Jin

A treia carte din Saga Asiatica citita (dupa King Rat - the BEST si celebrul Shogun), a treia in ordinea cronologica a evenimentelor si pana acum cea mai putin interesanta.
Nu pot scapa de ideea ca e ceva neterminat in cartea asta. Ucigator de multe personaje, destul de prost conturate. Lipseste cu desavarsire forta penelului din King Rat.
Multe detalii sunt total nesemnificative, incarca inutil povestea.
Pe scurt, sunt multe sute de pagini pornind de la un incident armat de pe la o mie opt sute saizeci si ceva in Japonia (inca) medievala si implicatiile lui in conflictul dintre conducatorii japonezi si interesele economice ale strainilor (gai-jin) pe teritoriul Fiului Cerului.
Preluand termenul de la Mr. O'Malley care a abandonat lupta scarbit la finalul primului volum, e "telenovela". Am ramas cu senzatia ca toata actiunea se invarte in jurul celor doua cicluri ale personajului feminin: cel care n-a venit si cel care a venit....

No comments:

Post a Comment

Change

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to...