Saturday 15 May 2010

Ratatouille

Reteta numarul 3 - combinatie de 1 si 2 :))
Note to self: zucchini se coc / prajesc mai greu decat dovleceii obisnuiti!
Se porneste la drum cu o vanata, doi zucchini, doi ardei capia aromati, o mana zdravana de rosii cherry, un ardei iute, o ceapa si o capatana de usturoi.
Toate legumele astea taiate bucati maricele se amesteca intr-un vas rezistent la caldura, cu ulei de masline si busuioc, si merg la cuptor.
Toate bune si frumoase, dar ne era foame rau si la cuptor dureaza. Asa ca, profitand de faptul ca usturoiul fusese curatat (initial vroiam sa-l las in coaja, sa se faca dulce si bun, dar era cam uscat si cadeau foile de pe el singure...), am scos vasul si am trantit tot amestecul in wok-ul incins pana cand s-au patruns bine legumele.
Le-am pus inapoi in vas cu niste ulei de masline proaspat. Am amestecat, rosiile lasa o zeama buna, buna. Un pic de zahar amestecat in zeama buna buna face si el minuni.

In combinatie se vad si doua bucati de somon la gratar (nu-i nici un chichirez la reteta asta, doar bucata de peste si gratarul incins) si niste ciocanele facute pe metoda de aici (punctul 8).
Bun de tot. A fost.
Posted by Picasa

No comments:

Post a Comment

Change

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to...